Kúpiť rebriny a ribstole – e-shop

Sprievodca výberom
rebrín


Rebriny  >  Na rebrinách zapracujete na brušných svaloch

Na rebrinách zapracujete na brušných svaloch

Vypracované brušné svaly, alebo tiež břišáky, patrí medzi vysnívaný cieľ radu športujúcich. Pomôžu vám rebriny, ktoré môžete mať aj doma na stene.

Základným cvikom je vis na rebrinách pre posilnenie brušného svalstva.

Ako posilniť brušné svaly na rebrinách?

Zaveste sa rukami na šírku ramien (nie je potrebné ich viac rozťahovať do strán) a pomaly zdvíhajte kolená k brade. Ďalším variantom je mať natiahnuté nohy, to je však už pre pokročilých cvičencov, pretože takto je cvik náročnejší. Dôležitá je plynulá práca brušných svalov, nie chrbtových. Cvik možno modifikovať zdvihnutím jednej nohy a po krátkej výdrži aj druhé nohy. Alebo môžete nohy striedať pre cvik známy ako nožnice.

Dôležité je pri týchto cvikoch sústredene zapájať iba brušné svaly. Posilníte tak predovšetkým spodné brušné svaly. Cviky robte v sériách po 5 až 7, opakujte päťkrát s krátkymi prestávkami.

Cvičiť môžete aj na zemi

A to sedy-ľahy s chodidlami zapřenými pod spodnú priečku rebrín, prípadne aj s vytáčaním. Tiež týmto cvikom efektívne posilujute brušné svaly.

Vytrénované brucho je veľmi pôsobivá časť tela, ale nielen preto sa mu má venovať patričná pozornosť. Cviky na brušné svaly totiž pôsobí preventívne proti bolestiam chrbta, čo je jeden z najrozšírenejších civilizačných neduhov.

Vypracované a správne pravidelne cvičené brušné svaly posilňujú celú stavbu tela a prispejú aj k pozitívnej nálade človeka.

Zdieľajte článok



Odporúčame rebriny a ribstole

Ďalšie novinky

Rebriny do telocvične i na doma

Pamätáte si rebriny z hodín telocviku? Aj dnes ich nájdete snáď vo všetkých telocvičniach. A prečo? Pretože cvičenie na nich je veľmi jednoduché a efektívne.

Rebriny do detskej izby

Chcete deťom vyplniť izbičku užitočnou cvičebnou pomôckou? Kúpte im rebriny a na ne napríklad hrazdu.

všetky novinky