" /> Ako na rebrinách precvičíte brušné svaly? - Novinky zo sveta rebrín
Kúpiť rebriny a ribstole – e-shop

Sprievodca výberom
rebrín


Rebriny  >  Ako na rebrinách precvičíte brušné svaly?

Ako na rebrinách precvičíte brušné svaly?

Mať perfektnú brucho je najčastejšia požiadavka návštevníkov posilňovní. Tiež sa vám páči brušné svaly vyrysované do "pekáča buchiet"? Poradíme, ako na ne s pomocou rebrín a v pekne v súkromí domova.

Krok 1 - obstaranie vybavenia

Kúpte si rebriny (najpredávanejší model stojí asi 90 eur) ak nim závesnú hrazdu (v akcii 28 eur). Pomocou kotviacich prvkov a skrutiek je nainštalujte na vybrané miesto. Dnes sú rebriny čiže ribstoly často súčasťou moderných obývačiek, detských izieb alebo aj garsóniek. Variabilné rozmiestnenie ich priečok umožňuje rýchle nabratie fyzičky a precvičenie svalov celého tela.

Krok 2 - fotodokumentácia

Svalnaté brucho je veľmi pôsobivé a iste vás bude motivovať, ako ste ho postupne trénovali. Pred prvou lekcií a potom najlepšie po každom tréningu sa preto nechajte odfotiť, aby ste celý proces zdokumentovali. Nebojte sa pri tom zaujať patričné ​​pózy - veď aj ten najlepší kulturista niekedy začínal.

Krok 3 - cielený tréning

Rebriny boli stvorené najmä pre posilnenie brušného svalstva. Vedie k nemu už základný cvik, ktorým je vis. Zaveste sa na ribstol rukami na šírku ramien, podsaďte panvu a pomaly zdvíhajte kolená k brade. Až pokročíte, môžete natiahnuť nohy. Kľúčové je dohliadnuť na zapojenie brušných, nie chrbtových svalov. Cvik obmieňajte zdvihnutím jednej a po výdrži aj druhé dolné končatiny.

Efektívne zapojenie brušných svalov poskytujú tiež sedy-ľahy s chodidlami zapřenými pod spodnú priečku rebrín, popr. doplnené vytáčaním do strán. Rebriny umožňujú tiež "pruženie" na jednej nohe, v zavesenie čelom k nim a v rôznych výškových pozíciách.

Tréningový plán je vhodné zostaviť s odborníkom a nezabúdať pri tom aj na optimálnu jedálniček a dni určené na odpočinok.

Tešte sa aj z "vedľajších účinkov"

Pravidelný tréning na rebrinách čoskoro prinesie vítaný bonus - s najväčšou pravdepodobnosťou vás už nebude bolieť chrbát, a to je pri dnešnom sedavom spôsobe života skutočná výhra. Pevnosť chrbta totiž podmieňuje práve pevnosť brušných svalov.

Zdieľajte článok



Odporúčame rebriny a ribstole

Ďalšie novinky

Rebriny do telocvične i na doma

Pamätáte si rebriny z hodín telocviku? Aj dnes ich nájdete snáď vo všetkých telocvičniach. A prečo? Pretože cvičenie na nich je veľmi jednoduché a efektívne.

Rebriny do detskej izby

Chcete deťom vyplniť izbičku užitočnou cvičebnou pomôckou? Kúpte im rebriny a na ne napríklad hrazdu.

všetky novinky