Kúpiť rebriny a ribstole – e-shop

Sprievodca výberom
rebrín


Rebriny  >  Rebriny sú výborné na brušné svaly

Rebriny sú výborné na brušné svaly

Rebriny so závesnou hrazdou predstavujú dobrú voľbu domáceho vybavenia pre získanie fyzickej kondície a spevnenie svalov celého tela, čo umožňuje variabilné rozmiestnenie ich priečok.

Efektívne využitie tohto náradia často podmieňuje sila paží cvičenca. Základným cvikom je vis na rebrinách pre posilnenie brušného svalstva. Spočíva v zavesení sa rukami na šírku ramien, podsadenie panvy a pomalom zdvíhanie kolien k brade. Pokročilí cvičenci môžu mať natiahnuté nohy. Dôležitá je plynulá práca brušných svalov, nie chrbtových. Cvik možno modifikovať zdvihnutím jednej nohy a po krátkej výdrži aj druhej nohy.

Sedy-ľahy s chodidlami zapřenými pod spodnú priečku rebrín, prípadne aj s vytáčaním, tiež efektívne zapájajú brušné svaly.

Vytrénované brucho je veľmi pôsobivá časť tela, ale nielen preto sa mu má venovať patričná pozornosť. Cviky na brušné svaly totiž pôsobí preventívne proti bolestiam chrbta, čo je jeden z najrozšírenejších civilizačných neduhov.

Zdieľajte článok



Odporúčame rebriny a ribstole

Ďalšie novinky

Rebriny do telocvične i na doma

Pamätáte si rebriny z hodín telocviku? Aj dnes ich nájdete snáď vo všetkých telocvičniach. A prečo? Pretože cvičenie na nich je veľmi jednoduché a efektívne.

Rebriny do detskej izby

Chcete deťom vyplniť izbičku užitočnou cvičebnou pomôckou? Kúpte im rebriny a na ne napríklad hrazdu.

všetky novinky